
— Συστατικά —
- 2 κιλά σπάλα χοιρινή, κομμένη σε 6 μεγάλα κομμάτια
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μία κούπα Αγνόλαδο
- 2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
- 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- 2 κ. σ. πάστα ντομάτας
- 2 κ. σ. αλεύρι για κάθε χρήση
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 1 1/2 κούπα ζωμό κρέατος
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κούπα νερό
— Εκτέλεση —
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή κρούστα. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο και σοτάρουμε 5 έως 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το κρασί και ρίχνουμε τη φωτιά στο μισό. Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε μια γάστρα, ρίχνουμε το ζωμό, το μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 3 ώρες περίπου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Μόλις δέσει η σάλτσα και γίνει το κρέας πολύ τρυφερό, μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή κρούστα. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο και σοτάρουμε 5 έως 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το κρασί και ρίχνουμε τη φωτιά στο μισό. Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε μια γάστρα, ρίχνουμε το ζωμό, το μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 3 ώρες περίπου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Μόλις δέσει η σάλτσα και γίνει το κρέας πολύ τρυφερό, μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat