— Συστατικά —

  • 2kg Χοιρινή σπάλα με δέρμα
  • 1κούπα  Αγνόλαδο
  • 3 καρότα
  • 4 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  •  2φύλλα δάφνης
  • 2 πράσα  κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 3-4 σκόρδα
  • 1 φινόκιο
  • 1 αλάτι χοντρό
  • 1 πιπέρι πολύχρωμο σε κόκκους χοντροτριμμένο
  • Λίγο θυμάρι φρέσκο
  • μισή κούπα νερό
  • 1κούπα χυμό πορτοκάλι

— Εκτέλεση —

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε την σπάλα μαζί με το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, τα σκόρδα, και την  μισή ποσότητα των μυρωδικών τα μαρινάρουμε για μία ώρα περίπου στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πυρέξ κατά προτίμηση με καπάκι, η εναλλακτικά σε ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο με το δέρμα προς τα πάνω το πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι και τα υπόλοιπα μυρωδικά δημιουργώντας μια κρούστα. Ψήνουμε στον φούρνο για μιάμιση ώρα ενώ κατά την διάρκεια ανοίγουμε και ρίχνουμε στο κρέας λίγο από τα ζουμάκι του. Στο τελευταίο μισάωρο ρίχνουμε στο ταψί τα λαχανικά και το νερό (αν χρειαστεί στην περίπτωση μόνο που έχει σωθεί το ζουμάκι της και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν να δέσει η σάλτα και να χρυσίσει η σπάλα με τα μυρωδικά χωρίς καπάκι.            
Σερβίρουμε  σε πιατέλα μαζί με τα λαχανικά και κρασί της αρεσκείας σας  .

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat