— Συστατικά —

1kg χοιρινό ανοιγμένο σε μεγάλη φέτα (για ρολό)
3κ.σ. Αγνόλαδο 
200g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε κύβους 
250g φύλλα σπανακιού (πλυμένα και στραγγισμένα)
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 
1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο
3κ.γ. ξερό δεντρολίβανο
1 μεσαίο κρεμμύδι στον τρίφτη
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
3κ.σ μουστάρδα 
1 φλ. τσαγιού καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
1 αυγό χτυπημένο ελαφρώς
αλάτι και πιπέρι 

— Εκτέλεση —

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.  Απλώνουμε το κρέας σε μία επιφάνεια κοπής και αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με τη μουστάρδα. 

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό. Αφήνουμε στην άκρη. 
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι  και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε την παρμεζάνα και το αυγό. 

Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος του κρέατος, ρίχνουμε το μείγμα με τα βότανα και τυλίγουμε προσεκτικά. 
Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και δένουμε το ρολό με σπάγκο μαγειρικής.

Σκεπάζουμε το ρολό με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά στους 180°C. 
Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν το κόψουμε. 

Σερβίρουμε με ψητές γλυκοπατάτες.