— Συστατικά —

  • 2 ψαρονέφρια, περίπου 400-500γρ. το καθένα
  • ½ κ. γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 κούπα Αγνόλαδο
  • ½ κούπα νερό
  • 1 κ. σ. τριμμένο ξερό θυμάρι
  • ½ κ. σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο χτυπημένες
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

— Εκτέλεση —

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια και τα πασπαλίζουμε παντού με το τζίντζερ. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για 3-4’ γυρίζοντάς τα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε το θυμάρι και τα σκόρδα, σοτάρουμε για 1’ ακόμα, σβήνουμε με τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 20-30’περίπου.
Κόβουμε σε φέτες, «λούζουμε» με σάλτσα του και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Γαρνίρουμε με ό,τι μας αρέσει.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή κουσκούς.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat