— Συστατικά —

  • 1kg χοιρινός λαιμός
  • 400ml κρασί
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 κούπα Αγνόλαδο
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο μπούκοβο

— Εκτέλεση —

Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια, τα ανακατεύουμε με τη μουστάρδα μέχρι να πάει παντού και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά σε μια πλατιά κατσαρόλα. Στη συνέχεια, αφού έχουμε κόψει τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Έπειτα προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του κρασιού και περιμένουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να μελώσει η σάλτσα.Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat