— Συστατικά —

· 1kg χοιρινή σπάλα σε μερίδες 
· 1/2 κούπα Αγνόλαδο
· 1/2kg πατάτες
· 2κ.σ. μουστάρδα
· 2κ.σ. μέλι
· 2-3 σκελίδες σκόρδο
· 2κ.σ. θυμάρι ξερό ή 3 κλωναράκια φρέσκο
· 1κ.σ. ρίγανη ξερή ή 2  κλωναράκια φρέσκια 
· αλάτι-πιπέρι
· χυμό από 1 λεμόνι

— Εκτέλεση —

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε και αυτές στο ταψί. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το λεμόνι και τα μυρωδικά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια περιχύνουμε με αυτό το κρέας και τις πατάτες. Προσθέτουμε λίγο νερό για να μη μας κολλήσει τι φαγητό και να μαγειρευτεί καλά. 

Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 45 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά για να πάρει το φαγητό χρώμα. 
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat