— Συστατικά —

  • 1½ kg χοιρινή πανσέτα
  • Χυμό από 3 πορτοκάλια
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Χρωματιστά πιπέρια

— Εκτέλεση —

Ξεπλένουμε καλά την πανσέτα μας και την αλατωπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού αφού πρώτα έχουμε διαλύσει μέσα το μέλι. Στη συνέχεια τοποθετούμε την πανσέτα μας σε μια γάστρα ή ταψί (σκεπασμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο) μαζί με το σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι και τους κόκκους του πιπεριού.
Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού για να αρωματιστεί καλά και ψήνουμε στους 180oC για δύο ώρες περίπου. Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και την αφήνουμε για 10-20 λεπτά να καραμελώσει.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε, μπορούμε να περιχύσουμε τη σάλτσα από τη γάστρα πάνω από την πανσέτα για έξτρα γεύση. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ανάμεσα από τα κόκαλα.
Συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές σε όλους! 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat