— Συστατικά —

  • 2kg Χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκκαλο)  
  • 3κ.σ. Αγνόλαδο 
  • 6 μικρά ξερά κρεμμύδια σε τέταρτα 
  • 2κ.σ. Αλάτι χοντρό 
  • 6 μικρά κόκκινα μήλα κομμένα στη μέση 
  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​φασκόμηλο (τα φύλλα)

— Εκτέλεση —

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα.  Τοποθετούμε το χοιρινό στο ταψί. Το αλείφουμε με το λάδι και το πασπαλίζουμε με το αλάτι. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180°C. 

Χαμηλώνουμε κι άλλο τη θερμοκρασία στους 160°C, και προσθέτουμε στο ταψί, τα κρεμμύδια, τα μήλα και το φασκόμηλο. Ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 30 λεπτά. 

Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά πριν το κόψουμε.