— Συστατικά —

  • 1 μπούτι χοιρινό ολόκληρο με πέτσα, 2 κιλά περίπου
  • 1 κούπα Αγνόλαδο

Άλειμμα για το χοιρινό

  • 3κ.σ μέλι
  • 30ml ξύδι βαλσάμικο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ή λεμόνια
  • Αλάτι χοντρό και πιπέρι

Για την πατατοσαλάτα

  • 1½ κιλό μικρές πατάτες
  • 1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Λίγη μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

— Εκτέλεση —

Βάζουμε  το μπούτι σε ταψί και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια του λίπους. Αναμιγνύουμε τα υλικά για το άλειμμα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του λαδιού, και το απλώνουμε καλά στο χοιρινό. 

Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. 

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Μόλις μαλακώσουν τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά για την πατατοσαλάτα και περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες. 
Την τελευταία μισή ώρα ψησίματος ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε το φαγητό ακάλυπτο για να ξεροψηθεί η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat