ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΜΕΛΙ & ΚΟΝΙΑΚ

— Συστατικά —

ΥΛΙΚΑ

•    1kg χοιρινές μπουκιές
•    1 κούπα αγνόλαδο
•    1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    ½ φλιτζάνι κονιάκ
•    1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
•    Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
•    2 κ.σ. μουστάρδα
•    1 κ.σ. μέλι
•    Ρίγανη αποξηραμένη
•    Αλάτι, πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις χοιρινές μπουκιές. Τις σοτάρουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά.

Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε και πάλι μέσα το κρέας.
Σβήνουμε με το κονιάκ και όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά και αρχίσει να τσιτσιρίζει το σβήνουμε για δεύτερη φορά με το χυμό πορτοκάλι.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Όταν το χοιρινό έχει μαγειρευτεί, αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το μέλι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και λευκό κρασί.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat