— Συστατικά —

 
  • 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 1/2 φλ. τσαγιού Αγνόλαδο
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες στο τρίφτη
  • αλάτι -πιπέρι

— Εκτέλεση —

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν.

Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο grill για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, αφού τις έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας μας από όλες τις μεριές καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε πολύ λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό.

Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και μεταφέρουμε το φαγητό μας από την κατσαρόλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με σκεπασμένο ταψί , στους 200°C για περίπου 1 ώρα.

Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ξεσκεπάζουμε το φαγητό για να πάρει λίγο περισσότερο χρώμα.

Tip: Προαιρετικά πριν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο πασπαλίζουμε το φαγητό με θρυμματισμένη φέτα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat