— Συστατικά —

  • 3 κιλά χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκκαλο)
  • 2 κούπες Αγνόλαδο
  • 2 κούπες πετιμέζι
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)
  • 2-3 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 10-15 γαρίφαλα
  • 1 λίτρο κρασί λευκό ημίγλυκο
  • Πιπέρι και Αλάτι

— Εκτέλεση —

Σε ένα βαθύ και φαρδύ μπολ τοποθετούμε το χοιρινό, το περιχύνουμε με το κρασί και στην συνέχεια προσθέτουμε το θυμάρι και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το χοιρινό να μαριναριστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
 
Στη συνέχεια βάζουμε το χοιρινό στον πάγκο μας και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μια σκελίδα σκόρδο σε κάθε τρύπα που έχουμε δημιουργήσει. Επιπλέον τρυπάμε το χοιρινό με την άκρη του μαχαιριού μας σε διάφορα σημεία και βάζουμε τα γαρίφαλα και το γλυκάνισο.
 
Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με τη μαρινάτα που έχουμε κρατήσει και με ένα πινέλο το αλείφουμε με το πετιμέζι. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά. Στη συνέχεια το βγάζουμε, αλείφουμε ξανά με πετιμέζι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το πετιμέζι 2-3 φορές. Το βγάζουμε αφού έχουμε βεβαιωθεί ότι έχει ψηθεί καλά το κρέας μας και έχει καραμελώσει με το πετιμέζι.
 
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές.
 
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat