ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

— Συστατικά —
- 1 1/2 kg χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλο (ολόκληρη)
- 1 κ.σ. αγνόλαδο
- 1 φλ. του καφέ σόγια σως
- 3-4 κ.σ. βούτυρο
- 100 ml χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 κ.σ. μέλι
- Αλάτι-πιπέρι
— Εκτέλεση —
Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα και στη συνέχεια, αφού δημιουργήσουμε ένα μίγμα από το λάδι, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού, την αλείφουμε σε κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια τη θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και να δημιουργήσει μια ωραία κρούστα.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και τη σόγια και προσθέτουμε το μέλι. Την πανσέτα, μαζί με το ζουμάκι, τη μεταφέρουμε σε ένα μικρό ταψάκι και την ψήνουμε στο φούρνο - στους 180 βαθμούς- για μιάμιση με δύο ώρες. Περιχύνουμε την πανσέτα με τη σάλτσα του ταψιού, ιδανικά, ανά 15 λεπτά. Σε περίπτωση που το ζουμάκι μας τελειώσει, προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι ακόμα.
Όταν ψηθεί, την κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες τηγανητές και κρασάκι της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Στη συνέχεια τη θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και να δημιουργήσει μια ωραία κρούστα.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και τη σόγια και προσθέτουμε το μέλι. Την πανσέτα, μαζί με το ζουμάκι, τη μεταφέρουμε σε ένα μικρό ταψάκι και την ψήνουμε στο φούρνο - στους 180 βαθμούς- για μιάμιση με δύο ώρες. Περιχύνουμε την πανσέτα με τη σάλτσα του ταψιού, ιδανικά, ανά 15 λεπτά. Σε περίπτωση που το ζουμάκι μας τελειώσει, προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι ακόμα.
Όταν ψηθεί, την κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες τηγανητές και κρασάκι της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat