— Συστατικά —

·    1kg χοιρινή σπάλα
·    1/2 φλ. τσαγιού Αγνόλαδο 
·    3 σκελίδες σκόρδο
·    1κ.γ. ξερή ρίγανη
·    1κ.γ. θυμάρι
·    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
·    2 καρότα σε φέτες
·    λίγο ξύδι βαλσάμικο 
·    αλάτι-πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τη χοιρινή σπάλα και τη χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το Αγνόλαδο, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Τρίβουμε τη σπάλα με το μίγμα μας και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και 1/2 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 1 1/2 ώρα. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο περιχύνουμε τη σπάλα και με το ξύδι βαλσάμικο.  

Σερβίρουμε με ρύζι basmati
Tip: Προαιρετικά προσθέτουμε και λίγο μπούκοβο

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat