ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

— Συστατικά —

4-6 τεμάχια μπριζόλα χοιρινή χωρίς κόκαλο

1 φλ. Αγνόλαδο

1 1/2 φλ. ρεβύθια (μουλιασμένα σε νερό και αλάτι από το προηγούμενο βράδυ)

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

2 ντομάτες ώριμες χοντροκομμένες

1-2 πρέζες ρίγανη

2-3 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι

Ξύσμα λεμονιού

Αλάτι-πιπέρι

1 φλ. νερό

— Εκτέλεση —

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές διαδοχικά, και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο σκεύος συνεχίζουμε με το κρεμμύδι, προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβύθια και τα μυρωδικά, ρίχνουμε 1 φλ. νερό, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μεταφέρουμε στη γάστρα ή σε πυρέξ τα ρεβύθια και από πάνω τις μπριζόλες, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Tip: Ελέγχουμε στη μια ώρα αν τα ρεβύθια έχουν βράσει, και αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.