ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

— Συστατικά —

2 ψαρονέφρια κομμένα σε ρολάκια

2/3 φλ. Αγνόλαδο

10-15 φέτες μπέικον

Λίγο μπούκοβο

Λίγη φρέσκια ρίγανη

2-3 πρέζες κόκκινο πιπέρι

Λίγη μουστάρδα

½ φλ. λευκό κρασί

Αλάτι-πιπέρι

3-4 φέτες πορτοκάλι (και το ξύσμα του)

½ φλ. νερό   

— Εκτέλεση —

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε 3 ισόποσα μέρη, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τυλίγουμε με το μπέικον. Ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδα.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό Αγνόλαδο και σοτάρουμε διαδοχικά τα ρολάκια από όλες τις πλευρές ώστε να καραμελώσουν.

Επαναφέρουμε όλα τα ρολάκια στο τηγάνι (το ένα δίπλα στο άλλο) και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο Αγνόλαδο, τη μουστάρδα διαλυμένη στο νερό και, αφού πάρει μια βράση το φαγητό μας, ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τις 3-4 φέτες πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να βράσει και να δέσει η σάλτσα. Τέλος, πασπαλίζουμε με το ξύσμα του πορτοκαλιού. Σερβίρουμε με δροσερή σαλάτα.