ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

— Συστατικά —

1 με 1 ½ kg χοιρινό κομμένο σε μπουκιές (για 6-8 πουγκάκια)

½ φλ. Αγνόλαδο

2 πρέζες ρίγανη

1 κ. σ. μουστάρδα

8 πατάτες κομμένες σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

2-3 κόκκοι μαύρου πιπεριού

Αλάτι-πιπέρι

Φύλλα λαδόκολλας για το τύλιγμα

Σπάγκος ψησίματος

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε 2 καρότα και 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες.

— Εκτέλεση —

Σε ένα μεγάλο σκεύος αλατοπιπερώνουμε το κρέας, τις πατάτες και τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

Διαλύουμε τη μουστάρδα σε μισό φλιτζάνι νερό, ενώνουμε με το λάδι και τα ρίχνουμε στο σκεύος με τα υλικά μας. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια, διπλώνουμε το κάθε φύλλο λαδόκολλας στη μέση, τοποθετούμε το μείγμα ισόποσα στα 8 πουγκάκια, δένουμε με το σπάγκο και τα τοποθετούμε σε ταψί (αν οι άκρες από τα πουγκάκια είναι πολύ μεγάλες τις κόβουμε με ψαλίδι).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 160 °C και σερβίρουμε.