— Συστατικά —

1½ kg χοιρινή σπάλα 

6 ψωμάκια για burger Αγνοmarket Bread

½ φλ. τσαγιού Αγνόλαδο

Υλικά για την μαρινάτα

1κ.σ. καστανή ζάχαρη

2κ.γ γλυκιά καπνιστή πάπρικα

1κ.γ τσίλι σε σκόνη

2κ.σ μουστάρδα

Λίγα κλαδάκια θυμάρι (τα φύλλα μόνο)

2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)

3 κ.σ ξύδι λευκό 

Υλικά για το στήσιμο του burger 

100g σάλτσα BBQ

100g σάλτσα μαγιονέζα 

Λίγο τριμμένο κόκκινο λάχανο 

Μερικά φύλλα μαρουλιού

— Εκτέλεση —

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την μαρινάτα, ομογενοποιούμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.

Τυλίγουμε το κρέας  με μεμβράνη και το βάζουμε το ψυγείο για περίπου 4 ώρες. 

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες περίπου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (σκεπασμένο) για περίπου 4 ώρες στους 160 βαθμούς . Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το φούρνο, το βάζουμε σε ένα ξύλο κοπής και με 2 πιρούνια το «μαδάμε» σε κομμάτια. 

Στήνουμε τα burger μας, βάζοντας στο κάτω ψωμάκι μια κουταλιά σάλτσας BBQ, ένα φύλλο μαρουλιού, λίγο χοιρινό, τριμμένο λάχανο, λίγη μαγιονέζα και κλείνουμε με το δεύτερο ψωμάκι. 

Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα. 

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και μπύρα.