ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

— Συστατικά —

4-6 χοιρινές μπριζόλες

1 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι-πιπέρι

Φρέσκια ρίγανη

½kg μικρά κρεμμυδάκια (κοκκάρια)

½ φλ. Αγνόλαδο

 

Για το μαρινάρισμα:
½ φλ. ηλιέλαιο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 κρεμμύδι σε φέτες

2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

1 κλαδάκι θυμάρι

1 κ.γ. αλάτι χοντρό

Πιπέρι σε κόκκους

1 κ.σ. μέλι

2 φλ. νερό

— Εκτέλεση —

Σε ένα σκεύος αναμειγνύουμε τα υλικά για το μαρινάρισμα.
Τοποθετούμε στο μείγμα τις μπριζόλες και ελέγχουμε αν τις σκεπάζει - αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για 3-4 περίπου ώρες.

Σε αντικολλητικό τηγάνι καλά προθερμασμένο τοποθετούμε διαδοχικά τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις επόμενες.  

Καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το Αγνόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και ύστερα τοποθετούμε και τις μπριζόλες. Προσθέτουμε ½ φλ. νερό και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει το φαγητό μας. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη, και το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.