— Συστατικά —

Υλικά
1kg μοσχάρι ελιά (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
½ φλ. Αγνόλαδο
500g ταλιατέλες ή χωριάτικες χυλοπίτες

Για τη σάλτσα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες τομάτες τριμμένες
6-7 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές σε ροδέλες
Λίγο σπανάκι (προαιρετικά)
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι-πιπέρι
1 ποτήρι νερό

Για το σερβίρισμα
100g γραβιέρα τριμμένη

— Εκτέλεση —

Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το Αγνόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού σε 2 δόσεις. Αφαιρούμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα λαχανικά. 
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρέας, την τομάτα, τα μυρωδικά και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
Μόλις το μοσχάρι και τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα ενώνουμε ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.  
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλίζουμε από πάνω μπόλικη τριμμένη γραβιέρα!