— Συστατικά —

  • 4 μπριζόλες T-bone νεαρό μοσχάρι  
  • 4 κουτ. σούπας αγνόλαδο 
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι 
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή 
  • 4 πατάτες ολόκληρες 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Βούτυρο 
  • Χυμό από ένα λεμόνι. 

— Εκτέλεση —

Πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για μία ώρα περίπου, ολόκληρες και με τη φλούδα, αφού τις τυλίξουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. 

Στη συνέχεια, περνάμε με λίγο λάδι τις μπριζόλες μας, τις αλατοπιπερώνουμε, και τις ψήνουμε στο γκριλ. Εναλλακτικά μπορείτε να τις μαρινάρετε (1 ώρα πριν περίπου). 

Περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες με το λάδι μας και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το χοντρό θαλασσινό αλάτι. 

Σερβίρουμε τις μπριζόλες σε ξύλο κοπής, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, λεμόνι, λίγο ακόμα χοντρό αλάτι και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Συνοδεύουμε με τις ψητές πατάτες, αφού τις βγάλουμε πρώτα από το αλουμινόχαρτο. Χαράζουμε με το μαχαίρι ένα σταυρό την επιφάνειά τους και βάζουμε μια μικρή κουταλιά βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμόνι. Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε με λίγη μουστάρδα ή γιαούρτι.