ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

— Συστατικά —

1kg μοσχάρι σε μπουκιές

1 φλ. Αγνόλαδο

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

2-3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες

Πολύχρωμες πιπεριές χοντροκομμένες (από 3 τεμάχια)

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

2 ντομάτες κομμένες στα 4

Αλάτι – πιπέρι

Σουσάμι για πασπάλισμα

— Εκτέλεση —

Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το Αγνόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ και λίγο νερό, και βράζουμε το φαγητό μας για 1 ώρα περίπου.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σοτάρουμε τις πιπεριές σταδιακά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις χοντροκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε γάστρα. Προσθέτουμε και το κρέας, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε προαιρετικά με το σουσάμι και συνοδεύουμε με παραδοσιακά ζυμαρικά.