ΡΟΛΟ ROAST BEEF ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ GRAVY

— Συστατικά —

  • 1 ρολό "νεαρό μοσχάρι" roast beef
  • 1 κούπα Αγνόλαδο
  • Λίγο δενδρολίβανο
  • 6-8 πατάτες κομμένες
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 σέλερι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1-2 ποτήρια νερό
  • Κόκκους πιπεριού
  • Αλάτι

— Εκτέλεση —

Θωρακίζουμε το ρολό μας στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι.
Προσθέτουμε ενάμισι περίπου ποτήρι νερό, ανάλογα με το μέγεθος του ρολού, προκειμένου να το καλύπτει έως τη μέση και το αφήνουμε να βράσει για μία με μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε τις πατάτες μας, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να ελαττωθούν τα υγρά.
Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο του ρολού, το αφαιρούμε από τη γάστρα μαζί με τις πατάτες και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
 
Δένουμε με λίγο αλεύρι τη σάλτσα που έχει απομείνει στη γάστρα, την περνάμε από το σουρωτήρι ώστε να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει βελούδινη υφή. Στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σάλτσα το ρολό με τις πατάτες μας και ντεκοράρουμε με δενδρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
 
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat