ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

— Συστατικά —
- 4-6 τεμάχια. οσομπούκο
- 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50g. μανιτάρια
- 150ml λευκό κρασί
- 3 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
- 2 κούπες Αγνόλαδο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο τριμμένο
- Λίγος μαϊντανός
— Εκτέλεση —
Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια κρέατος και αλευρώστε τα. Ζεσταίνετε τα 60ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και αφού κάψει τσιγαρίστε τα για 5-10' μέχρι να αποκτήσουν καραμελωμένο χρώμα.
Βγάλτε τα από τη κατσαρόλα, πετάξτε το λάδι, σκουπίστε τη ελαφρώς και βάλτε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα σέλερι, καρότα, κρεμμύδι, μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν για περίπου 10'. Δυναμώστε τη φωτιά ρίξτε το κρασί και ανακατέψτε, μέχρι να εξατμισθεί. Ρίξτε τη ντομάτα και τα 500ml νερό ή ζωμό βοδινού. Μόλις πάρουν βράση, ξαναβάλτε μέσα στην κατσαρόλα το κρέας καλύπτοντας το με τη σάλτσα.
Αν η σάλτσα δεν καλύπτει τα οσομπούκο, προσθέστε και άλλο νερό ή ζωμό. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο.
Σκεπάστε και σιγομαγειρέψτε για 2-2,30 ώρες μέχρι το κρέας να είναι μαλακό. Στην τελευταία μισή ώρα του μαγειρέματος βγάλτε το καπάκι της κατσαρόλας για να μειωθούν τα υγρά και να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Λίγο πριν το σβήσετε προσθέτετε το μαϊντανό και σερβίρετε χοντρό μακαρόνι ή πουρέ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Βγάλτε τα από τη κατσαρόλα, πετάξτε το λάδι, σκουπίστε τη ελαφρώς και βάλτε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα σέλερι, καρότα, κρεμμύδι, μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν για περίπου 10'. Δυναμώστε τη φωτιά ρίξτε το κρασί και ανακατέψτε, μέχρι να εξατμισθεί. Ρίξτε τη ντομάτα και τα 500ml νερό ή ζωμό βοδινού. Μόλις πάρουν βράση, ξαναβάλτε μέσα στην κατσαρόλα το κρέας καλύπτοντας το με τη σάλτσα.
Αν η σάλτσα δεν καλύπτει τα οσομπούκο, προσθέστε και άλλο νερό ή ζωμό. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο.
Σκεπάστε και σιγομαγειρέψτε για 2-2,30 ώρες μέχρι το κρέας να είναι μαλακό. Στην τελευταία μισή ώρα του μαγειρέματος βγάλτε το καπάκι της κατσαρόλας για να μειωθούν τα υγρά και να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Λίγο πριν το σβήσετε προσθέτετε το μαϊντανό και σερβίρετε χοντρό μακαρόνι ή πουρέ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat