— Συστατικά —

Για τις μπριζόλες 

 

  • 6 -8 μπριζόλες PICANHA ΝΕΑΡΟ ΜΟΣΧΑΡΙ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ελαφρά πατημένες 
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί 
  • 100gr φρέσκο βούτυρο 
  • αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
  • πιπέρια πολύχρωμα 
  • ½ κούπα νερό (προαιρετικά) 
  • λίγο θυμάρι 

 

Για το ρυζάκι λαχανικών 

  • 2 φλ. ρύζι  
  • 2  πράσο ψιλοκομμένα 
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη 
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι 
  • 2 κ.σ. σταφίδα (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 6 φλ. νερό ζεστό 
  • λίγο αλάτι
  • λίγο θυμάρι 

— Εκτέλεση —

Ξεπλένουμε με λίγο νερό τις μπριζολίτσες μας, τις τοποθετούμε σε καυτό τηγάνι και τις σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμα. Αν χρειασθεί προσθέσετε λίγο νερό και στο τέλος τα πιπέρια, το θυμάρι και φυσικά το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα. 

Έπειτα, σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα στο ελαιόλαδο τα λαχανικά και το ρύζι και τα βράζουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το θυμάρι και σερβίρουμε.  

Συνοδεύουμε με κρασί της αρεσκείας μας .

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat