— Συστατικά —

  • 1,5kg νουά νεαρό μοσχάρι
  • 1,5kg μελιτζάνες
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κούπες Αγνόλαδο
  • 2 κούπες ντομάτα περασμένη στον τριφτή
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 1 κ. γ. μαντζουράνα & ρίγανη ξερή
  • Λίγους κόκκους μπαχάρι & μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι και πιπέρι

— Εκτέλεση —

Καθαρίστε τις μελιτζάνες και κόψτε τις σε κύβους. Βάλτε τις σε ένα μπολ με αλάτι και νερό και αφήστε τις για 10 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε τις και στραγγίξτε τις καλά. Μπορείτε να τις στεγνώσετε και με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί καλά η υγρασία. Στη συνέχεια τις τηγανίζετε σε σπορέλαιο και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή τις ψήνετε για 15 περίπου λεπτά στο φούρνο, στους 200oC, αφού πρώτα τις έχετε λαδώσει με ένα πινέλο.
Κόψτε το κρέας σε μερίδες, βάλτε το στην κατσαρόλα και σωτάρετε καλά σε ελαιόλαδο τα κομμάτια από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού πρώτα το ψιλοκόψετε. Μόλις ροδίσουν προσθέτετε την ντομάτα, τον ντοματοπολτέ, τη ζάχαρη, 1 ποτήρι ζεστό νερό, τη μαντζουράνα, τη ρίγανη, το μπαχάρι, τα πιπέρια και τέλος το αλάτι. Σκεπάστε το και αφήστε το να βράσει για 1 με 1-1/2 ώρα περίπου.
Αφού βράσει, βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος από την κατσαρόλα και τοποθετούμε τις τηγανισμένες ή ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα του φαγητού (ο λόγος που αφαιρούμε το κρέας είναι για να διαχειριστούμε καλύτερα τις μελιτζάνες ώστε να μην διαλυθούν). Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το κρέας με τις μελιτζάνες και συνοδεύουμε με κατσικίσια φέτα.
 
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat