— Συστατικά —

1kg μοσχάρι σε μερίδες (σπάλα ή ελιά)
2 κούπες Αγνόλαδο
1kg μελιτζάνες (κομμένες σε μεγάλα κομμάτια) 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φρέσκιες ντομάτες  στον τριφτή
1κ. γ. πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα χυμό ντομάτας
1/2 κούπα νερό
1κ. γ. ζάχαρη
Λίγους κόκκους μπαχάρι 
Αλάτι και πιπέρι

— Εκτέλεση —

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με νερό και αλάτι, για να ξεπικρίσουν. Τις αφήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά.  Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά λίγο σπορέλαιο ή ηλιέλαιο και τις τηγανίζουμε. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Για πιο υγιεινό μαγείρεμα, τις ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στο φούρνο, στους 200°C αφού πρώτα τις αλείψουμε με ελαιόλαδο. 
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας  από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε σε πιατέλα. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αφήνουμε να γυαλίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο.  Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη,  το νερό, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.   
Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 με 1-1/2 ώρα περίπου. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κρέατος, προσθέτουμε και τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα.  Ανακατεύουμε κουνώντας το σκεύος με κυκλικές κινήσεις για να μην διαλυθούν οι μελιτζάνες. 
Σερβίρουμε με φέτα και ροζέ κρασί.