ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

— Συστατικά —
ΥΛΙΚΑ
- 1-1/2 kg κιλότο μοσχάρι
- 1 φλ. Αγνόλαδο
- 100g ελιές σε ροδέλες
- 3 πατάτες
- 3 χρωματιστές πιπεριές
- 3 κρεμμύδια
- 3 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
- 2 ντομάτες ώρες σε φέτες
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγη πάπρικα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 150g φέτα τριμμένη
- 1 φλ. νερό
— Εκτέλεση —
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και βράζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Τα τοποθετούμε στη γάστρα ή σε βαθύ ταψί μαζί με το κρέας που έχει βράσει και το ζουμί του. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και την πάπρικα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Θα χρειαστεί να καλύψουμε το κρέας μέσα στο ταψί μας με ένα αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσει. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 280oC για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.
Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και τις ελιές.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Τα τοποθετούμε στη γάστρα ή σε βαθύ ταψί μαζί με το κρέας που έχει βράσει και το ζουμί του. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και την πάπρικα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Θα χρειαστεί να καλύψουμε το κρέας μέσα στο ταψί μας με ένα αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσει. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 280oC για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.
Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και τις ελιές.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat