— Συστατικά —

  • 1kg ελιά μοσχάρι σε μερίδες
  • 1φλ. τσαγιού Αγνόλαδο
  • 500g αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 3 πατάτες κομμένες σε τέταρτα (προαιρετικά)  
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 4 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη 
  • 1κ.σ πελτέ ντομάτας
  •  3 καρότα σε ροδέλες
  • λίγη ζάχαρη
  •  Αλάτι - πιπέρι 
  • 1/2 ποτήρι νερό

— Εκτέλεση —

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας από όλες τις μεριές. Αποσύρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. 

Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας, τις ντομάτες, το νερό, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σκεπασμένο για 1 1/2 ώρα. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό. Σαράντα πέντε λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα ρίχνουμε τον αρακά και τις πατάτες. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν το κρέας είναι τρυφερό και δέσει η σάλτσα. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat