ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ

— Συστατικά —

1kg μοσχάρι σε μπουκιές

1 φλ. Αγνόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 καρότα σε ροδέλες

2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες ή μπαστουνάκια

1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

2-3 φύλλα δάφνης

3-4 κόκκους μπαχάρι

2-3 κλωναράκια θυμάρι

1 κ.γ. κουρκουμά

1 φλ. καλαμπόκι ή 1 φλ. βρασμένα ρεβύθια (προαιρετικά)

2 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Αλάτι-πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις πιπεριές και αφού σοταριστούν για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, και νερό όσο χρειαστεί για να σκεπαστεί το κρέας και να βράσει για 1-1 ½ ώρα.

Λίγο πριν το τέλος (15 λεπτά περίπου) προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το καλαμπόκι (ή τα βρασμένα ρεβύθια) και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα.  

Σερβίρουμε με ένα αρωματικό ρύζι.