ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

— Συστατικά —
Για 2-4 άτομα
- 1,5 κιλό μοσχαράκι ποντίκι ή κιλότο κομμένο σε μερίδες
- 1 μπρόκολο χοντροκομμένο
- 1-2 κρεμμύδια
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4-5 ντομάτες ώριμες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1/3 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό
- αλάτι- πιπέρι
— Εκτέλεση —
Σε ένα μπολ καθαρίζουμε πολύ καλά το μπρόκολο με νερό.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ή χωρίς, εάν θέλουμε να γίνουν πιο ελαφριά.
Προσθέτουμε και τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, αποφλοιωμένες και αρκετά ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 κούπα νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Κατόπιν, αφαιρούμε προσεκτικά το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το μπρόκολο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα λάδι και 1 κούπα νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το μοσχαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 ακόμη λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλες οι γεύσεις μαζί. Σερβίρουμε με φέτα και λευκό κρασί!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ή χωρίς, εάν θέλουμε να γίνουν πιο ελαφριά.
Προσθέτουμε και τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, αποφλοιωμένες και αρκετά ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 κούπα νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Κατόπιν, αφαιρούμε προσεκτικά το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το μπρόκολο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα λάδι και 1 κούπα νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το μοσχαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 ακόμη λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλες οι γεύσεις μαζί. Σερβίρουμε με φέτα και λευκό κρασί!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat