— Συστατικά —

Για τα κεφτεδάκια:
1kg μοσχαρίσιος κιμάς
3 κ.σ. Αγνόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (ψίχα)
1 αυγό
1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι - πιπέρι

Για τη σάλτσα:
4 κ.σ. Αγνόλαδο
500 γρ. ντομάτα τριμμένη ή 1 έτοιμη συσκευασία
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τοματοπελτέ
3 κ.σ. βασιλικό ξερό
½ κ.γ. ζάχαρη
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 φλ. νερό
Αλάτι - πιπέρι

Για το σερβίρισμα:
1 kg πένες

— Εκτέλεση —

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.  
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον τοματοπελτέ αραιωμένο και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσει ελέγχοντας αν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλο νερό.
Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα να πάρουν μια βράση.
Σερβίρουμε τις πένες και από πάνω τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, συνοδεύοντας με μπόλικο τριμμένο τυράκι.