— Συστατικά —

1kg μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) κομμένο σε μερίδες

1/2 φλ. τσαγιού Αγνόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα κομμένα σε φέτες

1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη

2κ.σ πελτέ

1κ γ. ζάχαρη

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 ξυλάκι κανέλα

300g κριθαράκι μέτριο

100g τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή φέτα)

— Εκτέλεση —

Ταμπονάρουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας για να απομακρύνουμε την υγρασία. Σε ένα μεγάλο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Αποσύρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα και στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το καρότο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Βάζουμε ξανά το κρέας στο σκεύος. Προσθέτουμε τον πελτέ τον οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό, το κρασί, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κριθαράκι, και νερό σε περίπτωση που χρειάζεται. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 5 λεπτά στην κατσαρόλα.

Σερβίρουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι ή τη φέτα.