ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΝΕΑΡΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ, ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

— Συστατικά —

  • 4 φιλετίνια "νεαρό μοσχάρι"
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 3 κ. σ. Αγνόλαδο
  • 1 κ. γ. φύλλα ξερό θυμάρι τριμμένο
  • 2 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το λεμόνι και το μέλι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 3-5 λεπτά.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το θυμάρι και το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα υγρά που έχουν βγάλει τα φιλέτα στην πιατέλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα φιλέτα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά, πουρέ ή πατάτες τηγανητές.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat