— Συστατικά —

500g κιμάς μοσχαρίσιος  
500g κιμάς χοιρινός 
1/2φλ. τσαγιού Αγνόλαδο 
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 κόκκινο κρεμμύδι 
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά 
1/4 φλ. τσαγιού ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο 
6-10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 
1/2 κ. γ. ρίγανη 
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
1 αυγό 
Αλάτι  - Μαύρο πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα 
1/2 φλιτζάνι αλεύρι 

Για το σερβίρισμα 
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
τζατζίκι ή ελληνικό γιαούρτι  

— Εκτέλεση —

Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ανακατεύουμε με τα χέρια και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  Για να σφίξουν τα κεφτεδάκια , αφήνουμε τον κιμά για περίπου 1 ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο. Στη συνέχεια το βγάζουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας.  

Τα περνάμε από το αλεύρι το οποίο έχουμε βάλει σε ένα μεγάλο πιάτο. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι σε λάδι που είναι πολύ ζεστό. Μόλις πάρουν το επιθυμητό χρώμα αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. 
Σερβίρουμε με το τζατζίκι ή με το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό.  

*Για πιο υγιεινό πιάτο μπορείτε να ψεκάσετε τα κεφτεδάκια με ελαιόλαδο και να τα ψήσετε στους 180°C για 20 - 25 λεπτά.