— Συστατικά —

2 χωριάτικα λουκάνικα  
⅓ κούπα Αγνόλαδο 
1 πακέτο κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας σας, Αγνοmarket Pasta
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1κ.σ. πελτέ 
1 πρέζα ζάχαρη
150g παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο τυρί για ζυμαρικά
λίγο αλάτι
λίγο φρέσκο θυμάρι 

— Εκτέλεση —

Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και σε βαθύ σκεύος τα σοτάρουμε με λίγο λάδι, για μερικά λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Αποσύρουμε σε πιατέλα. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. 

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Ένα λεπτό πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί. 

Παράλληλα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, κάνουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες (al dente). Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ. Ρίχνουμε τη σάλτσα με τα λουκάνικα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το θυμάρι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με κόκκινο ή ροζέ κρασί.