ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΑΓΝΟMARKET MEAT

— Συστατικά —

  • ½ κιλό λουκάνικα από τη συλλογή των Αγνομεζέδων
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 3 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ κούπα Αγνόλαδο
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
  • αλάτι - πιπέρι

— Εκτέλεση —

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λωρίδες. Τρίβουμε στον τρίφτη ή στο μούλτι τις δυο ντομάτες και την τρίτη την κόβουμε σε καρεδάκια.
Έπειτα πλένουμε και κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες.

Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα λουκάνικα, τα περιχύνουμε με το λάδι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να γυαλίσουν. Τα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το φαγητό, μισοσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20' περίπου λεπτά, ώσπου να χυλώσει η σάλτσα του και να βράσουν τα λαχανικά. (Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).
 
Τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή τα συνοδεύουμε με ρυζάκι
 
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat