— Συστατικά —

  • 1 λουκάνικο Πλανητάρχης ή 1 Τύπου Μυκόνου με θρούμπι
  • 1 κούπα Αγνόλαδο
  • 1 πακέτο ρεβίθια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • 2 ντομάτες μεγάλες σε φέτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • λίγο ντοματοχυμό
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Αλάτι, πιπέρι

— Εκτέλεση —

Από το προηγούμενο βράδυ αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μεγάλο μπολ με νερό. Την επόμενη τα ξεβγάζουμε και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στη γάστρα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά και το λουκάνικο, το οποίο έχουμε κόψει σε ροδέλες. Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες, τον ντοματοχυμό, τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα δαφνόφυλλα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να πάρει μια καλή βράση για 2 λεπτά και στη συνέχεια τη ρίχνουμε στη γάστρα.

Προσθέτουμε λάδι και λίγο νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180°C - 200°C για 1 ώρα. Λίγο πριν, αν θέλουμε, βγάζουμε το καπάκι για να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό μας.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat