ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

— Συστατικά —

Για το κοτόπουλο:

2 φιλέτα κοτόπουλο

¼ φλ. Αγνόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

½ λεμόνι στυμμένο

Ξύσμα λεμονιού

 

Για τη σύνθεση:

6 τορτίγιες

1 αγγούρι κομμένο σε στικ

1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες

2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε στικ

2 καρότα σε στικ

150-200g κίτρινο τυρί τριμμένο

Μαγιονέζα

Αλάτι-πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σε σχαροτήγανο με λίγο Αγνόλαδο, σοτάρουμε το κοτόπουλο (που το έχουμε αλατοπιπερώσει πρώτα) και από τις δύο πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα. Σβήνουμε με το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει περίπου 30 λεπτά. Το γυρνάμε 1-2 φορές μέχρι να σωθούν τα υγρά και να πάρει ένα ωραίο καραμελωμένο χρώμα. Λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5 λεπτά και το κόβουμε σε λωρίδες.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.

Αραδιάζουμε τις τορτίγιες, απλώνουμε από μια κουταλιά μαγιονέζα και μοιράζουμε ισόποσα το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και κλείνουμε τις τορτίγιες.