ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

— Συστατικά —

1kg κοτόπουλο φιλέτο σε μικρές μπουκιές

1/2 φλ. Αγνόλαδο

1 κ.σ. κουρκουμά

Αλάτι-πιπέρι

Λίγο νερό

 

Για τη σύνθεση:

1 συσκευασία τάκος

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε καρέ

1 ντομάτα σε καρέ

150-200g φέτα σε καρέ

 

Για τη σος:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

10 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα

3 κ.σ. Αγνόλαδο

3 κ.σ. ξύδι

2 πρέζες αλάτι

— Εκτέλεση —

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο Αγνόλαδο και σοτάρουμε διαδοχικά το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κουρκουμά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τη φέτα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αραδιάζουμε σε μια πιατέλα τα τάκος και μοιράζουμε στο καθένα ισόποσα το κοτόπουλο και τη σαλάτα που φτιάξαμε παραπάνω. Συνοδεύουμε με τη σος γιαουρτιού που έχουμε ετοιμάσει.