
— Συστατικά —
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 1 κούπα ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
- 1/4 φλιτζανιού φέτα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί Philadelphia
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- Λίγο Αγνόλαδο
- Φρέσκα κλωναράκια βασιλικού (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
— Εκτέλεση —
Τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τη φέτα, το τυρί Φιλαδέλφια και το βασιλικό. Με μία μεγάλη κουτάλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράσσουμε τα φιλέτα κοτόπουλου έτσι ώστε να δημιουργηθεί στο κέντρο τους μία τσέπη. Γεμίζουμε τα φιλέτα με το μίγμα τυριού που ετοιμάσαμε και κλείνουμε και στερεώνουμε ερμητικά με οδοντογλυφίδες. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το τοποθετούμε πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν γυρνώντας τα κατά διαστήματα. Σβήνουμε με λίγο τσίπουρο και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε τα φιλέτα μας ζεστά, με πατάτες τηγανητές, γαρνίροντας τα με τα κλωναράκια βασιλικού.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράσσουμε τα φιλέτα κοτόπουλου έτσι ώστε να δημιουργηθεί στο κέντρο τους μία τσέπη. Γεμίζουμε τα φιλέτα με το μίγμα τυριού που ετοιμάσαμε και κλείνουμε και στερεώνουμε ερμητικά με οδοντογλυφίδες. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το τοποθετούμε πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν γυρνώντας τα κατά διαστήματα. Σβήνουμε με λίγο τσίπουρο και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε τα φιλέτα μας ζεστά, με πατάτες τηγανητές, γαρνίροντας τα με τα κλωναράκια βασιλικού.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat