— Συστατικά —

1kg Χωριάτικο λουκάνικο ή λουκάνικο τ. Μυκόνου
1 πακέτο Πένες 
1 κούπα Αγνόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
3 ντομάτες στον τρίφτη
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λίγη φρέσκια ρίγανη 
λίγο φρέσκο βασιλικό 
200g ημίσκληρο τυρί 
λίγη ζάχαρη
αλάτι- πιπέρι 

— Εκτέλεση —

Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. 
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το σκόρδο, την τριμμένη νοτμάτα και το χυμό. 

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη με τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για επιπλέον 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει. 

Παράλληλα σε άλλο σκεύος σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το λουκάνικο το οποίο έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες, για 5 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματά του. 

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα λουκάνικα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα τις πένες από πάνω τη σάλτσα με τα λουκάνικα και διακοσμούμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.