— Συστατικά —

  • 5-6 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1/2 κούπα Αγνόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 ρίζες φινόκιου (μάραθου)
  • 300g πατάτες baby κομμένες στη μέση 
  • 4κ.γ. μουστάρδα dijon
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο 
  • αλάτι-πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. 

Βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου, το φινόκιο και τις πατάτες σε ένα ταψί. Περιχύνουμε όλα τα υλικά με το μείγμα και κουνάμε το ταψί να πάει παντού. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C  για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.  Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat