— Συστατικά —

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Λίγη φρεσκοτριμμένη ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Μισή κούπα Αγνόλαδο
  • 10-15 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Λίγη κάπαρη
  • 120ml λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι μελάσας
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

— Εκτέλεση —

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, το σκόρδο, το ξύδι, το λάδι, την κάπαρη, τις ελιές μαζί με λίγο αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Αναμείξτε απαλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε το μπολ και αφήστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ημέρες, ανακατεύοντας τα συστατικά 2-3 φορές μέσα στην ημέρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα ταψί μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάτας. Στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά το κρασί και τη μελάσα σε ένα ποτήρι και περιχύστε το κρέας. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για μία με μιάμιση ώρα, μέχρι το κρέας μας να ψηθεί καλά.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, μεταφέρετε τα πάντα σε μια μεγάλη πιατέλα, πασπαλίστε με φρεσκοκομμένα φύλλα ρίγανης και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat