— Συστατικά —

1kg Κοτόπουλο μαριναρισμένο, Tex Mex (Αγνοmarket meat)

Για το Μεξικάνικο ρύζι

2 κουταλιές της σούπας Αγνόλαδο

1 1/2 φλιτζάνι ρύζι basmati

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους

250g σάλτσα ντομάτας

1 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

1 φλιτζάνι καλαμπόκι

1 καρότo σε κύβους

1/2 φλιτζάνι αρακάς

1/4 κ.γ. μπούκοβο

1/4 κ.γ κύμινο

Αλάτι- πιπέρι

2 ντομάτες σε κύβους

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο

— Εκτέλεση —

Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε σκεπασμένο στους 190°C για περίπου 1 ώρα.

Σε ένα μεγάλο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και μετά από 1 λεπτό το πολτοποιημένο σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον αρακά, το μπούκοβο και το κύμινο, αφήνουμε το ρύζι να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί περίπου 13-16 λεπτά. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τους κύβους ντομάτας και τον φρέσκο κόλιανδρο.

Είκοσι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του κοτόπουλου, το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για να πάρει ένα ωραίο χρώμα.