ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΦΡΑΝ

— Συστατικά —

1kg κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

1 φλ. Αγνόλαδο

1 συσκευασία μανιτάρια

½ κ.γ. σαφράν

2-3 σκελίδες σκόρδο

2-3 πρέζες φρέσκος ή αποξηραμένος δυόσμος

1 ποτηράκι κρασί

Αλάτι-πιπέρι

Ζυμαρικά πένες

— Εκτέλεση —

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κοτόπουλο και αποσύρουμε. Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια, και όταν σοταριστούν καλά προσθέτουμε μέσα το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο και το σκόρδο, και σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε και βράζουμε το φαγητό μας για 30-40’. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Μόλις δέσει η σάλτσα σερβίρουμε πάνω σε πένες που τις έχουμε βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο.