— Συστατικά —

4 φιλέτα κοτόπουλου
4κ.σ. Αγνόλαδο
1 πακέτο πένες Αγνοmarket Pasta
2κ.σ. μείγμα βοτάνων (βασιλικός ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι)

Για τη σάλτσα Αλφρέντο

4κ σ βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
4κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300g κρέμα γάλακτος
200g φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
200g τριμμένη μοτσαρέλα
¼ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (al dente). Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C  και βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα βοτάνων. Τα μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, τα αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά και τα κόβουμε σε φέτες. 

Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε την παρμεζάνα και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. 

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί, το κοτόπουλο, τη σάλτσα αλφρέντο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά, πασπαλίζουμε το φαγητό με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.