
— Συστατικά —
- 1 κοτόπουλο (περίπου 2kg)
- 1 πακέτο φύλλο για πίτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 10 φέτες μπέικον
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 400ml γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 αυγά
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο Αγνόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
— Εκτέλεση —
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο νερό, στο οποίο έχουμε βάλει αλάτι, πιπέρι και ένα από τα δύο κρεμμύδια χωρίς να το τεμαχίσουμε. Έπειτα το ξεψαχνίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια.
Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και το σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι για λίγο. Το αφαιρούμε κι έπειτα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια για να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα αφαιρούμε και αυτά και στη συνέχεια προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και το δεύτερο κρεμμύδι (ψιλοκομμένα όλα) μέχρι να μαραθούν και να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Για να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και το σωτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το γάλα (χλιαρό), ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας.
Για να ολοκληρώσουμε τη γέμιση της κοτόπιτας, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου, το μπέικον, τα μανιτάρια, τις πιπεριές με το κρεμμύδι, τα τυριά και τη μπεσαμέλ. Τρίβουμε λίγο επιπλέον μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή με το αλάτι γιατί έχουμε βάλει και τυριά. Ανακατεύουμε απαλά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα βάζοντας όμως λάδι και ανάμεσά τους. Στη συνέχεια στρώνουμε τη γέμιση και από πάνω συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα μισά φύλλα, πάλι με ελαιόλαδο αναμεταξύ τους. Λαδώνουμε και την πάνω πάνω επιφάνεια της πίτας και γυρνάμε τα φύλλα που έχουν περισσέψει τριγύρω, σχηματίζοντας ένα ωραίο στεφάνι. Κόβουμε την πίτα με μαχαίρι σε κομμάτια και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για περίπου 50 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και το σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι για λίγο. Το αφαιρούμε κι έπειτα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια για να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα αφαιρούμε και αυτά και στη συνέχεια προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και το δεύτερο κρεμμύδι (ψιλοκομμένα όλα) μέχρι να μαραθούν και να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Για να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και το σωτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το γάλα (χλιαρό), ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας.
Για να ολοκληρώσουμε τη γέμιση της κοτόπιτας, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου, το μπέικον, τα μανιτάρια, τις πιπεριές με το κρεμμύδι, τα τυριά και τη μπεσαμέλ. Τρίβουμε λίγο επιπλέον μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή με το αλάτι γιατί έχουμε βάλει και τυριά. Ανακατεύουμε απαλά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα βάζοντας όμως λάδι και ανάμεσά τους. Στη συνέχεια στρώνουμε τη γέμιση και από πάνω συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα μισά φύλλα, πάλι με ελαιόλαδο αναμεταξύ τους. Λαδώνουμε και την πάνω πάνω επιφάνεια της πίτας και γυρνάμε τα φύλλα που έχουν περισσέψει τριγύρω, σχηματίζοντας ένα ωραίο στεφάνι. Κόβουμε την πίτα με μαχαίρι σε κομμάτια και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για περίπου 50 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat