
— Συστατικά —
- 4-5 κοντοσούβλια κοτόπουλο
Αγνοmarket-meat - Λίγη ρίγανη η δεντρολίβανο
- 2 φλιτζάνια πλιγούρι
- 2 κούπες ζεστό νερό
- 1 μελιτζάνα
- Κόκκινες και κίτρινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι
- 1 κολοκύθι
- Λίγο μαϊντανό
- Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1/4 φλιτζάνι Αγνόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
- 1/3κούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
— Εκτέλεση —
Τοποθετήστε στο γκριλ ή στη σούβλα τα κοντοσούβλια για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντας τα προσεκτικά ανά 3-4 λεπτά για να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές. Για να ψηθούν ιδανικά, φροντίστε να μη στεγνώσουν και το κρέας να παραμείνει ζουμερό.
Νωρίτερα, τοποθετήστε το πλιγούρι σε ένα μπολ με το ζεστό νερό για να φουσκώσει (περίπου 5 λεπτά).
Στην συνέχεια κόψτε τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους και ψήστε για 10-15 λεπτά στους 200 βαθμούς, έτσι ώστε να μαλακώσουν αλλά να μην παραψηθούν . Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το μπαλσάμικο, το λάδι και το χυμό από το λεμόνι. και ανακατέψτε τα .
Έπειτα σουρώστε καλά το πλιγούρι προσθέστε τα λαχανικά με όλα τα υγρά τα μπαχαρικά και το πλιγούρι.
Σερβίρετε τα κοντοσούβλια μαζί με το δροσερό πλιγούρι και συνοδέψτε τα με λευκό κρασί.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat