— Συστατικά —

  • 1 κοκόρι
  • 1 κούπα αγνόλαδο
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 κούπες νερό
  • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  • 5 κρεμμύδια μικρά στιφάδου
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 500g χυλοπίτες

— Εκτέλεση —

Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε και πλένουμε το κοκόρι. Στη συνέχεια το τεμαχίζουμε σε μερίδες και βάζουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι για να τσιγαριστούν.
Αφού τσιγαρίσουμε όλα τα τεμάχια, σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ. Παράλληλα, σε ξεχωριστό σκεύος, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 ώρες περίπου.
Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, αλατοπιπερώνουμε και ύστερα από λίγο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε ταψί μαζί με το ζουμί του και τις χυλοπίτες. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20-30 λεπτά μέχρι να ψηθούν και οι χυλοπίτες και να πιει το ζουμάκι του.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat